Säkerhet

Secrets management avser verktyg och metoder för att hantera digitala autentiseringsuppgifter, så kallade Secrets som exempelvis lösenord, nycklar, API:er och tokens för användning i applikationer och tjänster.
Lösenord och nycklar är några av de viktigaste verktyg som organisationer har för att autentisera applikationer och användare och ge dem tillgång till känsliga system, tjänster och information. Eftersom Secrets måste överföras på ett säkert sätt måste hanteringen minska riskerna för intrång och att informationen hamnar i fel händer.

Läs mer om säkerhet med Vault

Infrastructure as Code

IaC betyder för de flesta en effektivare hantering gällande deploy och provisionering. Att definiera sin infrastruktur som kod ger också andra fördelar i form av att man ökar graden av kontroll. Man vet vid varje givet tillfälle hur ens infrastruktur ser ut, man vet också hur den har sett ut vid varje given tidpunkt historiskt. Att täppa till säkerhetshål genom uppgradering kan ske inom loppet av minuter istället för dagar eller veckor då man helt enkelt stänger ned den felaktiga tjänsten och ersätter med en uppgraderad tjänst.

Läs mer om Infrastructure as Code med Terraform

DevSecOps

DevSecOps principer och arbetssätt liknar traditionell DevOps med integrerade och multidisciplinära team som arbetar tillsammans för att åstadkomma säker och kontinuerlig mjukvaruleverans. DevSecOps utvecklingslivscykel är en repetitiv process som börjar med att en utvecklare skriver kod, en build utlöses, mjukvarupaketet distribueras till en produktionsmiljö och övervakas för problem som identifieras under körningen men inkluderar automatiserad säkerhet i vart och ett av dessa steg. Shift Left är ett centralt begrepp i sammanhanget, dvs att man integrerar säkerheten redan under utvecklingsprocessen snarare än efteråt.

Läs mer om varför DevSecOps behövs

API-säkerhet

Helhetslösningar för API-säkerhet är en viktig komponent i en hybrid- eller multicloud-miljö. Med våra tjänster och lösningar så uppnår man högsta visibilitet, säkerhet och kontroll av alla sina API:er. Kombinerat med en bra plattform för API Management som man arbetar aktivt med så har man en solid och effektiv lösning som samtidigt skyddar ens applikationer och data.


Våra tjänster

Etablera Zero Trust

Att etablera Zero Trust är lika mycket ett verksamhetsprojekt som någonting annat. Vi bygger därför upp och genomför en serie workshops med er organisation i syfte att sätta förväntningar, rollfördelning samt tydliga mål.

Vi hjälper dig med

 
  • Analys av nuläge
  • Lösningsförslag
  • Utvecklingsprocesser
  • Verktygsval
  • Metodval

Etablering av utvecklingsmiljöer

Sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec sed odio dui. Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo.

Nyfiken och vill veta mer?

Jonas Thorsell
Affärsområdesansvarig.


Vill du veta dig mer om ELITS utvecklingstjänster? Vänligen lämna dina uppgifter, så återkommer jag till dig snarast möjligt.
Självklart kan du kontakta mig direkt på tel. +46 76 024 66 86 eller jonas.thorsell@elits.com

Kontakta mig idag!