Ungefär varannan svensk engagerar sig ideellt på sin fritid. ELITS vill uppmuntra fler att engagera sig ideellt. Nu rullar vi ut konceptet Min volontärdag.

Min volontärdag låter ELITSianer hjälpa till och bidra i samhället. Min volontärdag innebär att alla medarbetare på ELITS har möjlighet att ta en dag som passar dem för samhällsgörande ändamål, på betald arbetstid.

Min volontärdag innebär att alla medarbetare på ELITS har möjlighet att ta en dag som passar dem för samhällsgörande ändamål. Medarbetare väljer själva vilken organisation de brinner för – som stöttar människors lika värde, nytta för människan och hjälp vid lokala katastrofer.

Människors lika värde. Exempel är organisationer som arbetar med mångfald, inkludering, integration, kön, etnicitet.
Nytta för människan. Exempel är organisationer som arbetar med den svaga och/eller utsatta människan.
Hjälp vid lokala katastrofer. Exempel är organisationer som hjälper till vid t.ex. försvunna personer, brand, översvämning och storm.

– För att underlätta för våra medarbetare att få ihop livspusslet men samtidigt ha tid att hjälpa till i samhället erbjuder vi våra medarbetare att volontärarbeta under arbetstid. ELITS ersätter då medarbetaren för förlorad arbetstid. Vi vill att det ska vara enkelt att hjälpa vår omvärld och vår planet /Linda Rämsberg, HR-manager.

Läs mer om vårt samhällsansvar.


Nyfiken på att arbeta med oss? Välkommen till en annan sorts arbetsplats!