ELITS nya HR-chef, Julia Gilstring ser HR som mer än en stödfunktion, hon vill vara en strategisk partner i verksamheten och bidra till en arbetsplats som är framgångsrik, attraktiv och har en positiv kultur. Hon tycker att HR ska utmana, driva och omvärldsbevaka och hon jobbar för att alltid ligga i framkant. Men hon vill också finnas där för medarbetare och chefer som behöver stöttning, vägledning eller bara någon att prata med.

ELITS, där vill jag vara!

Konsulterna och deras kompetenser är det viktigaste vi har. Därför vill jag vara med och jobba nära verksamheten på ELITS. Vi ska ligga i framkant i en snabbväxande bransch som ständigt utvecklas och förändras.

Julia Gilstring

Med siktet inställt på att bli civilekonom flyttade Julia från Öland till Lund där dock planen snabbt ändrades. Hon bytte från ekonomi till att läsa Personal-och arbetslivsprogrammet, vilket hon tycker var det bästa som kunde hända. Och det tycker vi med!

Efter en magisterexamen i Human Resource Management bar det av mot Stockholm för en traineeplats där hon i rekryteringsprocessen blev uppsnappad och fick ett vikariat som HR-ansvarig på Scan i Linköping och planen styrdes om. – Ja, hon som intervjuade för trainee-platserna letade vikarie till sin egen tjänst och så blev det att jag flyttade till Linköping, säger Julia

I Linköping blev hon kvar och efter ett par år på Scan kom nästa steg som HR-utvecklare på Väderstad AB och under tiden där träffade hon sin make Henrik. Tillsammans med barnen på nu 1,5 och 3,5 år bor de fortfarande i Linköping.

Karriären som speglas i fritiden

Julias karriär fortsatte inom teknik och industri då hon började som HR-chef på Swisslog 2016, ett företag som växt kraftigt senaste åren. Att få vara mitt i smeten, i en verksamhet i tillväxt och med högt tempo passade Julia som gillar att vara i en händelsestyrd vardag vilket speglas även utanför arbetet. Hon är aktiv inom nätverket Ladies Circle som gör olika aktiviteter, allt från företagsbesök till kultur eller idrottsaktiviteter och jobbar kontinuerligt med välgörenhet. Julia tycker om att springa och aktivera både sig själv och familjen, gärna ute i naturen. Det bli mycket utflykter – Men jag är ju tvåbarnsmamma nu så utflykter och aktiviteter sker mycket på deras villkor. Det blir många besök både till lekparken och simhallen! säger Julia.

Men simhallen räcker inte riktigt till, som uppväxt på Öland saknar hon att ha enkel och nära tillgång till havet. Hon skrattar lite och säger att Roxen är ett okej alternativ men att familjen försöker spendera mycket tid i sommarhuset på Öland, och bara njuta av havet, naturen och att umgås med släkt och vänner.

En annan typ av tjänst

Linköping har blivit hemma och Julia letade efter nya äventyr när hon hittade ELITS. Med tolv års erfarenhet av HR där hälften varit på en chefsposition var hon redo för något nytt, gärna i en ny bransch. ELITS utmärkte sig både med sin affärsidé och med sitt fokus på att alltid sätta kunden och medarbetarna först och i annonsen fastnade hon för uttrycket ”vänlig arbetsmiljö” och kände direkt att ”där vill jag vara!”. Den positiva känslan för ELITS blev bara starkare under rekryteringsprocessen och väl på plats har förväntningarna infriats. Hon möttes av en annan bransch, en annan organisation och en annan typ av HR.

Hon såg vilken relation och vilken känsla som framgångsrika konsultbolag kunde skapa och ville vara med på en liknande resa. Det är häftigt med konsultbolag. Jag har suttit som inköpare av konsulter tidigare och fått uppleva relationen de har till sina konsultbolag. – ELITS har verkligen gjort ett bra jobb med sin profilering och har kommit långt i sitt HR-arbete och sin syn på medarbetarskap och företagskultur, vilket jag ser som otroligt positivt och ger en möjlighet för mig att få utvecklas tillsammans med ELITS, säger Julia.

Nya utmaningar

Det finns nya utmaningar på ett konsultbolag också, som att inte ha verksamheten nära. På ett företag som ELITS där konsulterna ofta sitter ute hos kund kan det krävas lite mer för att fånga upp tankarna och få till en dialog – det är inte bara att ta en runda på kontoret eller i fabriken. Julia tror att hennes genuina intresse för andra människor, för relationer och för medarbetarnas både professionella och personliga utveckling kan hjälpa henne. Hon hoppas kunna bygga förtroendefulla relationer och vara en person alla känner att de kan vända sig till, och hon är ödmjuk inför utmaningen som blir i och med att medarbetarna är utspridda både kundmässigt och geografiskt. – Jag vill bidra med min HR-kompetens långsiktigt men också i saker som uppstår här och nu och jag vill fokusera på att behålla den familjära och hjälpsamma känslan som jag redan fått uppleva på ELITS, säger Julia och fortsätter

-Sen är jag otroligt imponerad av den tekniska kompetens som mina nya kollegor besitter, det är häftigt att få vara en del av en organisation som verkar i en snabbväxande bransch och kan erbjuda sina kunder riktig spetsteknologi.

I en IT-bransch som ständigt utvecklas är det viktigt att vi blickar framåt. Det kräver att vi fokuserar på omvärldsbevakning och håller koll på trender för att veta vad våra kunder och konsulter behöver just nu, imorgon och om 5 år. Konsulterna och deras kompetenser är det viktigaste vi har på ELITS. För att de ska känna engagemang, eget driv och ansvar ute hos kund är det viktig att konsulterna känner sig omhändertagna, sedda och att de alltid backas av bolaget. Men också att de får stöttning i sin utveckling, får vara del av ett team och ha roligt tillsammans. 

Det finns ett stort rekryteringsbehov och jakten på nya medarbetare är en utmaning. Även ur detta perspektiv är en viktig faktor vad medarbetarna faktiskt tycker om ELITS. När det pratas positivt bland kompisar eller hemma med familjen blir konsulterna ambassadörer för ELITS. Annonser, mässor och filmer i all ära, men det finns inget mer effektivt rekryteringsverktyg än när medarbetare tipsar om ens arbetsplats ”här är det faktiskt jättebra att jobba” – och det måste stämma överens med verkligheten. En kombination av detta ger en bra marknadsföring och en positiv brand awareness för ELITS.


För mer information, kontakta

Victoria Eidenvall, informationsansvarig.
Telefon 073-357 5608, victoria.eidenvall@elits.com