Linköping, Sweden, 3 november 2020 – ELITS, ett kompetensledande svenskt bolag inom IT-drift och molntransformation, har tecknat partneravtal med Trend Micro, en världsledande leverantör av säkerhetslösningar för att kunna dela digital information säkert i hela världen.

Genom detta partnerskap kan ELITS erbjuda sina kunder nya innovativa molnsäkerhetslösningar via säkerhetsplattformen Trend Micro Cloud One – en plattform för säkerhetstjänster för organisationer som bygger molnapplikationer. Cloud One gör det möjligt för utvecklare att snabbt bygga applikationer med hjälp av de molnsäkerhetstjänster de behöver, samtidigt som organisationens IT-säkerhet är tryggad.

– Med ELITS som partner kan vi nu dra nytta av deras djupa kunskaper inom molnplattformar och DevOps-processer för att leverera ännu högre kundnytta.
/Claes Otema, Head Of Channel, Trend Micro.

 

Snabbare och säkrare resa mot agil IT

ELITS har länge arbetat med olika molnplattformar, verktyg och tjänster för molntransformation. Den första OpenStack-plattformen lanserades av ELITS redan 2014. Sedan dess har man hjälpt flera företag och organisationer i förflyttningen mot en mer agil IT-miljö där molnteknik, DevOps-initiativ och IT-säkerhet är grundläggande för att dra full nytta av ett agilt arbetssätt.

DevOps-initiativ är en förutsättning om man vill få ut maximal effekt av agila utvecklingsmetoder, men agiliteten kan innebära risker för IT-säkerheten. För att anamma en DevOps-kultur fullt ut behöver man ha rätt kompetens inom IT-säkerhet. Med Trend Micro som partner och Cloud One som produkterbjudande kompletterar ELITS sitt tjänsteerbjudande för säkerhet i molnet.

– DevSecOps, kombinationen av DevOps och IT-säkerhet, är en central del i vårt koncept Journey to Agile – förflyttningen mot en mer agil IT. För att våra kunder med maximal hastighet ska kunna leverera applikationer med säkerhet inbyggd från början, är Cloud One en central komponent.
/Jonas Thorsell, Affärsansvarig, ELITS

 


Läs mer

elits.se/trendmicro/
Trend Micro


Pressmeddelande som PDF

För mer information, kontakta

Roger Haraldsson, informationsansvarig.
Telefon 073-359 0240, roger.haraldsson@ELITS.com.

Om ELITS

ELITS är en lokal leverantör, med global leveransförmåga, av IT-drift och infrastrukturlösningar. Genom vår närvaro i Europa och Nordamerika erbjuder vi effektiv service och support dygnet runt, alla dagar på året. Med starkt kundfokus, lyhördhet och handlingskraftiga medarbetare skiljer vi oss från de internationella IT-jättarna. ELITS är – och levererar – Another kind of IT.

Informationen lämnades för offentliggörande den 3 november kl. 14.00.