Lördag 28 mars klockan 20.30-21.30 lokal tid tar världen ställning för planeten under WWF Earth Hour – världens största miljömanifestation. Vi på ELITS vill att framtiden ska vara ljus!

Vad vi gör

Vi är ett företag med miljötänk som även försöker påverka andra företag att ta mer ansvar för sin miljöpåverkan. ELITS stödjer WWF, vilket gör vårt deltagande i Earth Hour till en självklarhet.
Under Earth Hour, 28 Mars (20.30–21.30) kommer vi uppmuntra alla medarbetare och kunder att delta i Earth Hour och ta det extra klivet och inte bara släcka ljuset under en timme. Vi uppmuntrar till enkla åtgärder som gynnar planeten.

Vi uppmuntrar våra medarbetare och kunder att delta i Earth Hour genom att släcka och prova nya klimatsmarta handlingar i vardagen, både på jobbet och hemma. Vi uppmuntrar också till att man ska visa sitt stöd för Earth Hour genom att släcka ljuset på sina personliga profiler i Sociala Medier och på vårt Intranät. Helt enkelt ta en bild av sig själv i mörkret och ladda upp som en profilbild. Sedan berätta om det för sina vänner och kollegor och hjälpa till att sprida ordet. Använd taggarna #earthhour, #connecttoearth, #ELITS.


Alternativa aktiviteter för Earth Hour

Med hänsyn till rådande samhällssituation har vi samlat några tips för hur det istället går att engagera sig i årets Earth Hour – utan att arrangera publika evenemang. Allt för att minska spridningen av coronaviruset.

  • Släck belysningen hemma och tänd några levande ljus. Bivaxljus är bäst ur miljösynpunkt, annars är stearinljus bättre än paraffin.
  • Ha en mindfulness-stund. Var en stund för dig själv, meditera om du känner för det.
  • Gå ut och fotografera. Ta med dig kameran, kanske en vän och gå ut och ta före- och efterbilder.
  • Skapa ljusgraffitti. Du behöver en kamera där du kan ställa in en lång slutartid, och en ficklampa eller någonting annat som lyser. Instruktioner finns på youtube.
  • Skåda stjärnor. Om det är en stjärnklar kväll, kan stjärnskådning vara en spännande aktivitet. Kontakta ett observatorium nära dig för att höra om de har öppet, eller skåda på egen hand med en stjärnkarta.